Com la previsió del temps era de lleugeres pluges, decidim arriscar-nos i desplaçar-nos al Castellar (Terol), per a realitzar el recorregut del Bosc dels Resiners i observar les trepitjades de dinosaures del Juràsic i formacions de dunes d’areniscas del Cretàcic que es troben en alguns punts del recorregut. Aquest recorregut transcorre per alguns paratges inclosos en la Xarxa Natura 2000 d’Aragó.

Iniciem el recorregut en l’àrea recreativa coneguda com la Balsa del Saurio, i després de passar per al costat del castell, prenem una pista que al poc abandonem, per a baixar per una agradable sendera cap al riu i l’àrea de la Balsa. Des d’ací ens dirigim cap a la zona de dunes i les icnites i a continuació passem per la Masia de Pinarejos i el paratge de la Media Hora, per a descendir a continuació cap a lriu i tornar a l’inici pel marge esquerre d’aquest.

El dia va començar amb un temps molt agradable, però com anunciava la previsió van començar les lleugeres pluges, que com eren intermitents no ens van impedir fer tot el recorregut, molt ben senyalitzat i fins i tot indicat amb els pots de fang en els quals es recollia la resina.

Teníem pensat acabar en l’àrea de la Bassa del Saure, però davant l’amenaça de pluja decidim acollir-nos a Santa Bàrbara i menjar en el porxo de la seua ermita.

17 de Setembre de 2023