Passeig cultural Passeig per Borriana per Vicent Campos/Paseo Cultura Passeig por Burriana por Vicente Campos

Cuando

09/03/2024    
07:45 - 18:00

Event Type

SUSPENDIDA POR EL TIEMPO QUE SE ESPERA ESTE SÁBADO

día: 09 de març de 2024
Lloc de trobada: Saneamientos Gávila (Av. Cataluña, 14)
Hora: 07:45 h.

Passeig per Borriana, per Vicent Campos

Anem a visitar la important ciutat de Borriana, fundada al segle IX, encara que ja habitada d’antic, segons testifiquen les restes arqueològiques, allà trobades.

Visitarem primer el paratge conegut com El Clot de la Mare de Deu, originat per fonts existents a l’últim tram del Riu Sec o Anna, encara que té altres denominacions. Gaudim del seu bosc de ribera, sent predominant l’Olmo, a més de Xops, Álbers, Lledoners i Salzes, a més d’altres tipus de vegetacions, tot formant un complex i ric ecosistema no exempt d’un fràgil equilibri.

Sobre les 16 h, farem una passejada pel Modernisme d´aquesta ciutat, que compta amb una gran mostra d´aquest estil, d´una gran bellesa. Tot plegat, fruit d’una època on es van construir com a presentació i mostra per part d’un sector de màxim desenvolupament, lligat a la taronja, però també d’altres productes.
Fins a aquesta ciutat van arribar les manifestacions decoratives ja consagrades a l’Exposició de París de 1890 que a Espanya va prendre el nom de Modernisme, a França Art Nouveau, al Regne Unit Modern Style ia Àustria Sezzesión. Més endavant prenc el nom d’Art Deco.

El menjar serà a Borriana, a les 14h, en el restaurant La Pota Coixa (al costat del Cercle Fruiter) C/Sant Vicent, 16. El menú concertat, de 17€ per persona, es compon de dos entrants: ensalada il·lustrada i ous trencats amb pernil; principal a triar entre: arròs del senyoret o paella de pollastre; postres: plat en el centre de la taula. Beguda: una beguda per persona. Café i infusions: suposarà un cost més de 1,10€ o 1,50€ en funció del sol·licitat. És necessari confirmar el nombre de persones i l’arròs triat, al restaurant, abans del dijous 7 de març, pel que preguem que ens envieu un correu de confirmació amb la vostra elecció a: sevcultura@societatexcursionistadevalencia.org

Nota:

1) Amb la finalitat de fer-ho més agradable en tots els aspectes, el nombre màxim d’assistents, serà de 25. En el cas de superar àmpliament aquesta xifra, s’organitzaria en una altra data a determinar.

Se requiere inscripción previa a través del correo electrónico de la Sección de Cultura; sevcultura@societatexcursionistadevalencia.org  Fecha máxima: hasta el 06/03/2024.

Si encara no eres soci/a de la nostra entitat i vols participar en els “Passejos culturals”, és condició prèvia omplir el document de pre-inscripció. Data màxima: fins a 06/03/2024.

 


Día: 09 de marzo de 2024
Lugar de encuentro: Saneamientos Gávila (Av. Cataluña, 14)
Hora: 07:45 h.

Paseo por Burriana, por Vicent Campos

Vamos a visitar la importante ciudad de Burriana, fundada en el siglo IX, aunque ya habitada anteriormente, según atestiguan los restos arqueológicos, allí encontrados.

Visitaremos primero el paraje conocido como El Clot de la Mare de Deu, originado por fuentes existentes en el último tramo del Riu Sec o Anna, aunque tiene otras denominaciones. Disfrutamos de su bosque de ribera, siendo predominante el Olmo, además de Chopos, Álamos, Almeces y Sauces, además de otros tipos de vegetaciones, formando todo ello un complejo y rico ecosistema no exento de un frágil equilibrio.

Sobre las 16 h, haremos un paseo por el Modernismo de esta ciudad, que cuenta con una gran muestra de este estilo, de una gran belleza. Todo ello fruto de una época donde se construyeron como presentación y muestra por parte de un sector de máximo desarrollo, ligado a la naranja, pero también de otros productos.

Hasta esta ciudad llegaron las manifestaciones decorativas ya consagradas en la Exposición de Paris de 1890 que en España tomo el nombre de Modernismo, en Francia Art Nouveau, en el Reino Unido Modern Style y en Austria Sezzesión. Mas adelante tomo el nombre de Art Deco.

La comida será en Burriana, a las 14h, en el restaurante La Pata Coja (junto al Círculo Frutero) C/San Vicente, 16. El menú concertado, de 17€ por persona, se compone de dos entrantes: ensalada ilustrada y huevos rotos con jamón; principal a elegir entre: arroz del senyoret o paella de pollo; postre: plato en el centro de la mesa. Bebida: una bebida por persona. Café e infusiones: supondrá un coste más de 1,10€ o 1,50€ en función de lo solicitado. Es necesario confirmar el número de personas y el arroz escogido, al restaurante, antes del jueves 7 de marzo, por lo que rogamos que nos enviéis un correo de confirmación con vuestra elección a: sevcultura@societatexcursionistadevalencia.org

Nota:

1) Con el fin de hacerlo más agradable en todos los aspectos, el número máximo de asistentes, será de 25. En el caso de superar ampliamente esta cifra, se organizaría en otra fecha a determinar.

Se requiere inscripción previa a través del correo electrónico de la Sección de Cultura; sevcultura@societatexcursionistadevalencia.org  Fecha máxima: hasta el 06/03/2024.

 

Si todavía no eres socio/a de nuestra entidad y quieres participar en los “Paseos culturales”, es condición previa cumplimentar el documento de preinscripción. Fecha tope 06/03/2024.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *