Vos deixem un resum i fotos de la pasada ruta de Picaio del 17 de desembre de 2017.

Powered by Wikiloc

Com a darrera ruta de l’any els coordinadors de la Secció de Families SEV, hem triar un altra ruta màgica per ser la porta de la Calderona i que transcorre  per un tram del GR-10, sabíeu que el Mediterrani i l’Atlàntic estan units a través d’una senda de gran recorregut, el GR-10, que uneix Puçol amb Lisboa? Aquest trajecte s’inicia a Puçol, al Paratge Natural de la Costera en puçol, i és el més llarg de la península, amb 1.600 km de longitud. El sender està integrat dins de la Xarxa de Sendes Europees de Gran Recorregut.

El recorregut comença a Puçol, a la vora del Mediterrani, i s’endinsa en la serra Calderona, passant per Segart, Serra i Gàtova. La longitud total de la senda al llarg de la Comunitat Valenciana és de 112 km (125 fins a Abejuela), dels quals 74 pertanyen a la província de València i 38 a la de Castelló. La senda de gran recorregut GR-10, europea E-7, és integrada en la Xarxa de Sendes Europees. Aquests 1.600 km entre Puçol i Lisboa serveixen d’unió entre les mars que envolten la península.

Les sendes de gran recorregut (GR) són un entramat que s’estén pel nostre país i per part d’Europa format per senders, camins, pistes i, en alguns punts, carreteres. Per aquestes rutes podem creuar Espanya en diferents direccions, transitar per França i passejar per Europa. Tota una aventura!

Aprofitant-nos de la quantitat i varietat, tenim la possibilitat de transitar per aquests itineraris i arribar a diferents parts d’Espanya. En la nostra comunitat hi ha, entre d’altres, el GR-36, senda emblemàtica i relativament fàcil que creua la serra d’Espadà, des de Montanejos fins a la Vilavella o al contrari, sempre per la província de Castelló que —segons diuen els entesos— és la segona província més muntanyenca d’Espanya (aquest GR també és conegut com el Transespadà).

La ruta:
Quedarem a les 10h.  al encreuament avans d’entrar a la urbanització de Picaio.

Hora: 10 h.

Recorrido:
Subida al vértice geodésico Picayo desde las cercanías del Casino, al cruzar la AP-7 desde Puçol. Subida por el GR-10 junto al barranc del Llop hasta el collado Claro de Luna. Desde allí te coge el camino que va hacia las antenas y después al vértice. Las vistas desde aquí son espectaculares.
La bajada la realizamos por una senda marcada con hitos de piedras hasta el santuario de la Virgen Milagrosa, y por la senda-camino de la ermita hasta la urbanización Monte Picayo, cerca ya de nuestros coches.

Duració fins a les 14h (cal dur esmorzar que farem en ruta i roba per abrigar-se bé, a dalt del Picaio, sol fer molt de vent).

Por Families

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *