S’havia pronosticat que no faria molta calor, però no esperàvem una temperatura de cinc graus a l’arribar a l’àrea recreativa dels Carboneres, on havíem previst esmorzar, cosa que vam fer prou ràpid.

Ens traslladem amb els cotxes per la pista asfaltada de la rambla d’Almedíjar fins on acaba l’asfalt, on aparquem. Des d’ací (ja començava a millorar la temperatura) continuem  fins al racó de la Font del Sas, on per una senda que ix a la dreta remuntem fins al tossal de les Figueres, enllacem amb un tram del PR-CV 63.6 que ens porta fins al tossal dels Mondragones per a iniciar l’ascens al Carrascar per una abrupta senda. En la seua part alta un tancat bosc de carrasques dificulta l’arribada al vèrtex del seu cim. Les vista espectaculars i el temps magnífic que fa, inviten a romandre una bona estona, però, hem de continuar.

Descendim cap al tossal dels Mondragones i el de l’Alubiar, per a prendre ací la senda que descendix a la masia de la Mosquera on parem a menjar. La tornada, per una senda que  transcorre per l’ombria de la Mosquera, rodejats d’una atapeïda vegetació i magnífics exemplars de sureres, enllaça amb la pista que ens porta a la Font del Sas i des d’ací fins a els cotxes.

Un agradable dia en la millor companyia.

Miquel Ortiz

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *