El dissabte 14 de gener 28 persones ferem una excursió, amb autobús a Fontanars dels Alforins. “Alforins” és una terminología àrab que significa “graner.” En arribar ferem un xicotet esmorzar, al solet, en el passeig i començarem a caminar. Caminarem prop de 10 Km i 2:15 hores per camins envoltats de pins, bancals d’oliveres, atmellers i vinyes. Travessarem finques (caserius i bodegues) emblemàtiques de Fontanars com son els Boscá, Ponsalet, ca Tortosa fins arribar a la bodega i finca de Cals Frares. És una propietat de 1771. Ens ensenyaren les bodegues (la Fonda, la dels Frares i la nova) ens explicaren el cultiu ecológic i el bioninàmic que estan fent, així com la recuperació de vinyes antigues, la cepa arco. Després feren la cata de 4 classes de vi… Més tard ens arreplegà el bus per anar a dinar a Ca Julio un bon gaspatxet i en acabar vam vore com es munta la foguera de Sant Antoni que es cremará el dissabte 21. Despres contents i satisfets tornarem a València. Vam passar un fantàstic día de cultura , paissatge, esport, gastronomía i antropologia rural !!!

Des de la Secció de Cultura volem agrair la participació i la col·laboració de tots els assistents.

Joana

Una excursión por las tierras dels Alforins (LA TOSCANA VALENCIANA) con gente de la Colla de Senders y de la Sección de Marxa Nòrdica, en BUS, fue muy positiva.
Se visito la bodega de LOS FRAILES, donde visitamos las cavas y nos dieron una explicación de cómo se trabaja el vino. Hicimos una cata de vinos. Posteriormente nos fuimos, a comer a Fontanars unos gazpaxos, bacalla, etc.

Día de marcha con final feliz.

Bravo por los asistentes.

Ricardo