El dissabte 14 de gener 28 persones ferem una excursió, amb autobús a Fontanars dels Alforins. «Alforins» és una terminología àrab que significa «graner.» En arribar ferem un xicotet esmorzar, al solet, en el passeig i començarem a caminar. Caminarem prop de 10 Km i 2:15 hores per camins envoltats de pins, bancals d’oliveres, atmellers i vinyes. Travessarem finques (caserius i bodegues) emblemàtiques de Fontanars com son els Boscá, Ponsalet, ca Tortosa fins arribar a la bodega i finca de Cals Frares. És una propietat de 1771. Ens ensenyaren les bodegues (la Fonda, la dels Frares i la nova) ens explicaren el cultiu ecológic i el bioninàmic que estan fent, així com la recuperació de vinyes antigues, la cepa arco. Després feren la cata de 4 classes de vi… Més tard ens arreplegà el bus per anar a dinar a Ca Julio un bon gaspatxet i en acabar vam vore com es munta la foguera de Sant Antoni que es cremará el dissabte 21. Despres contents i satisfets tornarem a València. Vam passar un fantàstic día de cultura , paissatge, esport, gastronomía i antropologia rural !!!

Des de la Secció de Cultura volem agrair la participació i la col·laboració de tots els assistents.

Joana

Una excursión por las tierras dels Alforins (LA TOSCANA VALENCIANA) con gente de la Colla de Senders y de la Sección de Marxa Nòrdica, en BUS, fue muy positiva.
Se visito la bodega de LOS FRAILES, donde visitamos las cavas y nos dieron una explicación de cómo se trabaja el vino. Hicimos una cata de vinos. Posteriormente nos fuimos, a comer a Fontanars unos gazpaxos, bacalla, etc.

Día de marcha con final feliz.

Bravo por los asistentes.

Ricardo

Un comentario en «Fontanar dels Alforíns»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *