Descobrint les Caves de la Mariola

El pasat diumenge 15 estiguerem en el meu poble, Agres, allí ens esperava Ximo, un...
El pasat diumenge 15 estiguerem en el meu poble, Agres, allí ens esperava Ximo, un xic d’Atzaneta d’Albaida que amb una altre company han escrit un llibre sobre el comerç de la neu a la Serra de la Mariola. Ja havia quedat amb ell per què en acompanyara en una ruta que recorreria gran part de les caves de neu pel terme. Segons ens contà hi ha 25 caves, quasi res jo tan sols en coneixía mitja dotzena, i el que ens explicà sobre el pròsper comerç de la gel allà pel segle XVII fou asombrós.
Visitarem un bon nombre de caves i una altre de ventisquers, jo estAva asombrada de veure el que estava descobrint al meu poble. Una experiència que la boira convertí en aventura.
L’última cava en visitar fou la d’En Miquel, que també fou l’última en construïrse.
Possiblement a la tardor facen la presentació del seu llibre al Centre, us recomane que asistiu perquè, al igual que jo s’asombrareu de les coses que conten, i si desitgeu comprar el llibre podreu aprofundir més en aquest tema del que pensava que ho sabia tot.
Publicat per Anna