El Castell de la Reina Mora

Una altra excursió per La Valldigna, aquesta vegada de la mà de Vicent i Cristina...
Una altra excursió per La Valldigna, aquesta vegada de la mà de Vicent i Cristina a més d’altres membres del Centre Excursionista de Tavernes que tingueren l’amabilitat de ser els nostres guies. Tot un luxe. La calor sufocant no fou obstacle per gaudir d’un paratge que, malgrat haver segut victima d’incendis, no perd la seua espectacularitat.

Unes vistes impresionants de la Vall, a les que les muntanyes que l’envolten ja ens tenen acostumats i una història recent escrita en cada riba de pedra dels oblidats bancals.
L’esmorçar, com sempre abans de cada eixida, avui en “El clot de la font” carregaren les piles del nostre entusiasme.
El castell de la Reina mora ens donà la benvinguda amb un “sustet” a Inma que, solament, quedà en això. La senda continuà endins per la despullada serra fins la part més alta on ja ens va rebre un suau vent de llevant que ens renovà les forces.
Després de passar per “Les Foietes” dinàrem al costat d’una casa entre bancals abandonats, refredant-nos en l’exigua aigua que una sequia ens oferí, no hi havia més però fou suficient.
La baixada per “La cadira” i el refrigeri en el poble foren el colofó d’un dia que guardarem a la memòria i als cors per l’acollida dels nostres companys i amics del C.E.T.
Per cert enhorabona per l’exposició a la casa de la cultura sobre les troballes arqueològiques de la comarca. I és que la Vall amaga tantes coses…