Aquest estiu de la mà de Montañas del Mundo hem estat Anna, jo i el matrimoni Fau-Casquel, ni més ni menys que en Islandia. Un paradís que no es sembla a res que hajam vist abans.
Una terra viva que es mou entre els peus, que dóna mostres de rebel-dia a cada petjada.
Geyser, cascades, cabalosos rius, volcans mig adormits, fumeroles, llacs d’aigua templada on prendre el bany, immensos craters, inacabables paisatges de lava on la soledat i el silencis són els únics habitants, aïllades granges entre prats verdissims on els cavalls, vedelles i ovelles pasturaven indiferents als pocs turistes que per allí passàvem. Muntanyes impossibles de basalt que solament pensar com s’havien produït esgarrifava l’ànima, altres de riolita que el millor pintor tindria greus problemes a reproduir contrastant els seus colors variats amb els dels camps de obsidiana.
Fiords mullats per les aigües de l’oceà que miren de gairell als no massa allunyats glaciars la força de les seues llengües de gel els crearen no fa tan anys contemplats per la tranquil·la mirada de lleons marins i foques, badies recent nascudes on els icebergs trenquen un contra els altres delerosos d’eixir a mar oberta. Pobles petits de pescadors amb colorides cases ben atapeïdes per als rigorosos hiverns.
A cada pas Islandia va descobrint-nos secrets com dient «mireu-los bé que pot ser demà canvie tot aquest paisatge» i es que la illa es mou, es mou a una velocitat que solament els nostres sentits i una poca d’imaginació són capaços de entendre.
Si a tot açò afegim l’exquisit tracte dels víkings, la formidable companyia d’un grup i la professionalitat i paciència d’Hector, el nostre guia, tenim com a resultat unes vacances que sempre viuran al nostre record.

Un viatge que volem compartir amb vosaltres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *